Mamy już ponad 1,8 miliona odsłon naszej strony internetowej!! Zobacz w zakładce: Menu - Statystyka.

Informacja ze spotkania z Zarzadem PP SA

Wysłano dnia 20-07-2017 o godz. 14:58:46 przez admin
19 lipca br. odbyło się kilkugodzinne spotkanie sześcioosobowej reprezentacji Prezydium Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej z Zarządem Poczty Polskiej SA. W spotkaniu, obok Prezesa Przemysława Sypniewskiego oraz wszystkich członków Zarządu PP SA, uczestniczyli również Dyrektor Zarządzający Pionem Kapitału Ludzkiego i Dyrektor ds. Dialogu Społecznego. W pierwszej części zebrania udział wzięli również dyrektorzy zarządzający poszczególnymi pionami, którzy decyzją Prezesa nie uczestniczyli w jego drugiej części.

Spotkanie dotyczyło bieżącej sytuacji w Poczcie Polskiej SA, a przede wszystkim spraw wyrażonych w stanowiskach i wystąpieniach przyjętych przez Prezydium KM w dniu 26 czerwca br. Treść tych dokumentów znajduje się u przewodniczących komisji podzakładowych, a część z nich opublikowana jest na naszych stronach internetowych. Były to przede wszystkim tematy związane z dopełnieniem etatów pracownikom zatrudnionym w niepełnym wymiarze czasu pracy, sytuacją w Pionie Poczta Polska Ochrona i Pionie Operacji Logistycznych, nieprzestrzeganiem kodeksu pracy oraz błędów popełnianych przez Pion Kapitału Ludzkiego, projektem ponownego angażowania listonoszy w odczyty liczników gazowych, obciążeniem pracą zarówno listonoszy jak i urzędów pocztowych, zmianą zapisów ZUZP dotyczących służb handlowych.

Uzyskaliśmy deklarację od Prezesa G. Kurdziela, że Pion Sprzedaży w trybie pilnym wystąpi do Zarządu PP z propozycją zmiany uchwały, uznającą za właściwe obciążenie pracy listonoszy w wymiarze 100, a nie jak dotychczas 105 %. Zarząd ze zrozumieniem przyjął również nasze uwagi dotyczące minimalnego wynagrodzenia pracowników PP SA, nie może być sytuacji, by w danej komórce organizacyjnej nowo zatrudniony pracownik otrzymywał wyższe wynagrodzenie niż dotychczas zatrudnieni na tych samych stanowiskach pracownicy.

W najbliższym czasie na nasze stanowiska, postulaty i wystąpienia otrzymamy od Zarządu PP SA pisemną odpowiedź.

Pokrewne

Oceny

Wynik głosowania: 0
Głosów: 0

Poświęć chwilę i oceń ten artykuł:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły

Opcje

Aktualności związane z tematem

Solidarność

"Informacja ze spotkania z Zarzadem PP SA" | Logowanie/Założenie konta | 2 komentarze | Szukaj w komentarzach
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

meadc (Wynik: 0)
przez Anonim dnia 10-01-2018 o godz. 06:00:52

[ Odpowiedz na to ]

20180119 junda (Wynik: 0)
przez Anonim dnia 19-01-2018 o godz. 03:42:04

Przeczytaj dalszy ciąg komentarza...

[ Odpowiedz na to ]

Kalendarz

<< Luty 2018 >>

P W Ś C P S N

Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: PP SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing?

Tak
Nie
Nie wiem co to jest mobbing

Wyniki | Ankiety