Mamy już ponad 1,8 miliona odsłon naszej strony internetowej!! Zobacz w zakładce: Menu - Statystyka.

Przyłącz się do nas

MULTIMEDIA

Przewodniczacy Bogumil Nowicki w TVN24
Odsłon: 1770
Komentarzy: 21
2015-01-22 07:36

Pozorne oszczednosci po zmianie operatora pocztowego?
Odsłon: 1839
Komentarzy: 8
2014-01-18 16:44

Poczta gate
Odsłon: 1500
2014-01-15 21:40

Sytuacja w Poczcie Polskiej
Odsłon: 817
2014-01-04 14:58

Obroncom Poczty Polskiej w Gdansku
Odsłon: 435
2013-10-06 08:56

Archiwum artykułów

Informacja ze spotkania z Zarzadem PP SA

Wysłano dnia 20-07-2017 o godz. 13:58:46 przez admin
19 lipca br. odbyło się kilkugodzinne spotkanie sześcioosobowej reprezentacji Prezydium Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej z Zarządem Poczty Polskiej SA. W spotkaniu, obok Prezesa Przemysława Sypniewskiego oraz wszystkich członków Zarządu PP SA, uczestniczyli również Dyrektor Zarządzający Pionem Kapitału Ludzkiego i Dyrektor ds. Dialogu Społecznego. W pierwszej części zebrania udział wzięli również dyrektorzy zarządzający poszczególnymi pionami, którzy decyzją Prezesa nie uczestniczyli w jego drugiej części.

Spotkanie dotyczyło bieżącej sytuacji w Poczcie Polskiej SA, a przede wszystkim spraw wyrażonych w stanowiskach i wystąpieniach przyjętych przez Prezydium KM w dniu 26 czerwca br. Treść tych dokumentów znajduje się u przewodniczących komisji podzakładowych, a część z nich opublikowana jest na naszych stronach internetowych. Były to przede wszystkim tematy związane z dopełnieniem etatów pracownikom zatrudnionym w niepełnym wymiarze czasu pracy, sytuacją w Pionie Poczta Polska Ochrona i Pionie Operacji Logistycznych, nieprzestrzeganiem kodeksu pracy oraz błędów popełnianych przez Pion Kapitału Ludzkiego, projektem ponownego angażowania listonoszy w odczyty liczników gazowych, obciążeniem pracą zarówno listonoszy jak i urzędów pocztowych, zmianą zapisów ZUZP dotyczących służb handlowych.

Uzyskaliśmy deklarację od Prezesa G. Kurdziela, że Pion Sprzedaży w trybie pilnym wystąpi do Zarządu PP z propozycją zmiany uchwały, uznającą za właściwe obciążenie pracy listonoszy w wymiarze 100, a nie jak dotychczas 105 %. Zarząd ze zrozumieniem przyjął również nasze uwagi dotyczące minimalnego wynagrodzenia pracowników PP SA, nie może być sytuacji, by w danej komórce organizacyjnej nowo zatrudniony pracownik otrzymywał wyższe wynagrodzenie niż dotychczas zatrudnieni na tych samych stanowiskach pracownicy.

W najbliższym czasie na nasze stanowiska, postulaty i wystąpienia otrzymamy od Zarządu PP SA pisemną odpowiedź.

Pokrewne

Oceny

Wynik głosowania: 0
Głosów: 0

Poświęć chwilę i oceń ten artykuł:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły

Opcje

Aktualności związane z tematem

Solidarność

"Informacja ze spotkania z Zarzadem PP SA" | Logowanie/Założenie konta | 1 komentarz | Szukaj w komentarzach
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Re: Informacja ze spotkania z Zarzadem PP SA (Wynik: 0)
przez Anonim dnia 24-07-2017 o godz. 08:45:58
When you decide to chose from the vast array of replica watches [www.replicawatcheshop2013.co.uk], you could be in for a double deal. They are so much more affordable than the original ones and even if you have the replica watches uk [www.fakewatchesshow.co.uk], you could very well save it and spend it on a vacation or a new car, or even buy yourself more timepiece models and makers. On the other hand, the quality level of today's hublot replica [www.hublotreplicauk.co.uk] are outstanding. The imitation is done at such a level that for example, the solid engravings or the replica watches sale [www.replicawatches0.org.uk] qualities of the magnifying date glass are copied to rolex replica sale [www.usarmygermany.com] perfection. It may be hard to believe that such a high quality can be found on rolex replica sale [www.usarmygermany.com] but now you can use the expression of a genuine high-quality Tag Heuer replica.

[ Odpowiedz na to ]

Kalendarz

<< Sierpień 2017 >>

P W Ś C P S N

Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: PP SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing?

Tak
Nie
Nie wiem co to jest mobbing

Wyniki | Ankiety