Mamy już ponad 1,8 miliona odsłon naszej strony internetowej!! Zobacz w zakładce: Menu - Statystyka.

Podwyzka wynagrodzen od 1 pazdziernika 2017

Wysłano dnia 04-12-2017 o godz. 14:04:58 przez admin
W ostatni piątek podpisaliśmy porozumienie. Ostatecznie przyjęte ustalenia uznaliśmy za racjonalne i został osiągnięty konsensus. Jeżeli oceniać wykonanie zgłoszonego przez nas na wiosnę oczekiwania wzrostu wynagrodzenia zasadniczego o 300 zł. w tym roku, to możemy stwierdzić, że zostało ono zrealizowane w 90%. Dla zdecydowanej większości członków naszego Związku podwyżka wynagrodzenia w sumie wyniesie w tym roku 270 złotych (150 od czerwca i 120 od października). Ze względu na staż pracy naszych członków przeważnie obejmie ich wzrost dodatku.
Wzrosty wynagrodzeń dotyczyły tylko niżej zarabiających pracowników, uznaliśmy, że w obecnej sytuacji zarządczej PP jest to właściwe rozwiązanie. Ta podwyżka wyraźnie pokazuje, jak poważne są zaległości w dobrym wynagradzaniu pracowników PP. Dobrze, że założenia strategii PP zakładają permanentny wzrost wynagrodzeń.

Dziś przed Świętami trzeba też pamiętać, szczególnie teraz w okresie większego obciążenia pracą, że zadaniem pracodawcy jest właściwa organizacja pracy, a nie jej utrudnianie, jak to się niestety często zdarza. Usunięcie tych patologii to nasze zadanie na najbliższe dni.

Porozumienie do pobrania - tutaj

Pokrewne

Oceny

Wynik głosowania: 0
Głosów: 0

Poświęć chwilę i oceń ten artykuł:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły

Opcje

Aktualności związane z tematem

Solidarność

"Podwyzka wynagrodzen od 1 pazdziernika 2017" | Logowanie/Założenie konta | 0 komentarze
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Kalendarz

<< Grudzień 2017 >>

P W Ś C P S N

Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: PP SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing?

Tak
Nie
Nie wiem co to jest mobbing

Wyniki | Ankiety