Mamy już ponad 1,8 miliona odsłon naszej strony internetowej!! Zobacz w zakładce: Menu - Statystyka.

Premia w 2018 roku

Wysłano dnia 07-12-2017 o godz. 12:49:23 przez admin
Ponieważ na wrogich Poczcie Polskiej stronach internetowych pojawiła się propaganda wprowadzająca dezinformacje my podajemy, jak zwykle fakty.
Uczestniczyliśmy w tworzeniu i jesteśmy stroną w uzgodnionym, obowiązującym Regulaminie Premiowania. Informujemy więc, że nie ma żadnego zagrożenia, by premia nie była wypłacana w 2018 roku.

Poniżej zamieszczamy informację od Pracodawcy, opublikowaną w intranecie PP.

Regulamin premiowania - premiowanie w 2018 r.
Regulamin premiowania, obowiązujący od maja 2017 roku, został przyjęty na czas nieokreślony. Zdefiniowane są w nim parametry, które posłużą do wyliczenia kwot poszczególnych rodzajów premii i mają charakter uniwersalny, tj. mają zastosowanie w kolejnych latach.
W par. 3 pkt. 1 Regulaminu zapisano, że fundusz premiowy na dany rok kalendarzowy określa Pracodawca, przyjmując że wyniesie on nie mniej niż 12 % planowanego funduszu wynagrodzeń zasadniczych. Dotyczy to także roku 2018.
Inny zapis w Regulaminie mówi, że miesięczna wysokość bazy premiowej, od której następnie wylicza się wartości kwotowe poszczególnych rodzajów premii, stanowi iloraz planowanej kwoty funduszu premiowego i planowanego średniorocznego zatrudnienia w etatach, podzielony przez 12 miesięcy.
Z tak jak powyżej obliczonej bazy premiowej wylicza się kwoty brutto poszczególnych rodzajów premii, wg określonych wartości procentowych tj.:
- 62,5 % bazy premiowej - premia czasowo-jakościowa,
- 18,75 % bazy premiowej - dla premia zadaniowa,
- 18,75 % bazy premiowej - premia wynikowa.

Baza premiowa dla Pracownika

Istotnym elementem, niezbędnym do ustalenia kwotowych wartości premii na 2018 rok, jest plan rzeczowo-finansowy na 2018 rok, z którego będą wynikały parametry potrzebne do ich wyliczenia tj. fundusz wynagrodzeń zasadniczych i średnioroczny plan zatrudnienia w etatach. Po zatwierdzeniu planu rzeczowo - finansowego Pracodawca niezwłocznie przekaże Pracownikom informacje o kwotach premii obowiązujących w 2018 roku.
Zgodnie z wyżej opisanymi zasadami, Załącznik nr. 3 do Regulaminu premiowania obowiązuje do dnia 31 grudnia 2017 roku i nie zwalnia to Pracodawcy z wypłaty premii w 2018 roku.

Pokrewne

· Więcej o Poczta Polska S.A.
· Napisane przez admin

Najczęściej czytany artykuł o Poczta Polska S.A.:
List od Prezesa

Oceny

Wynik głosowania: 0
Głosów: 0

Poświęć chwilę i oceń ten artykuł:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły

Opcje

Aktualności związane z tematem

Poczta Polska S.A.

"Premia w 2018 roku" | Logowanie/Założenie konta | 0 komentarze
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Kalendarz

<< Grudzień 2017 >>

P W Ś C P S N

Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: PP SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing?

Tak
Nie
Nie wiem co to jest mobbing

Wyniki | Ankiety