Mamy już ponad 1,8 miliona odsłon naszej strony internetowej!! Zobacz w zakładce: Menu - Statystyka.

Premia w 2018 roku

Wysłano dnia 07-12-2017 o godz. 12:49:23 przez admin
Ponieważ na wrogich Poczcie Polskiej stronach internetowych pojawiła się propaganda wprowadzająca dezinformacje my podajemy, jak zwykle fakty.
Uczestniczyliśmy w tworzeniu i jesteśmy stroną w uzgodnionym, obowiązującym Regulaminie Premiowania. Informujemy więc, że nie ma żadnego zagrożenia, by premia nie była wypłacana w 2018 roku.

Poniżej zamieszczamy informację od Pracodawcy, opublikowaną w intranecie PP.

Regulamin premiowania - premiowanie w 2018 r.
Regulamin premiowania, obowiązujący od maja 2017 roku, został przyjęty na czas nieokreślony. Zdefiniowane są w nim parametry, które posłużą do wyliczenia kwot poszczególnych rodzajów premii i mają charakter uniwersalny, tj. mają zastosowanie w kolejnych latach.
W par. 3 pkt. 1 Regulaminu zapisano, że fundusz premiowy na dany rok kalendarzowy określa Pracodawca, przyjmując że wyniesie on nie mniej niż 12 % planowanego funduszu wynagrodzeń zasadniczych. Dotyczy to także roku 2018.
Inny zapis w Regulaminie mówi, że miesięczna wysokość bazy premiowej, od której następnie wylicza się wartości kwotowe poszczególnych rodzajów premii, stanowi iloraz planowanej kwoty funduszu premiowego i planowanego średniorocznego zatrudnienia w etatach, podzielony przez 12 miesięcy.
Z tak jak powyżej obliczonej bazy premiowej wylicza się kwoty brutto poszczególnych rodzajów premii, wg określonych wartości procentowych tj.:
- 62,5 % bazy premiowej - premia czasowo-jakościowa,
- 18,75 % bazy premiowej - dla premia zadaniowa,
- 18,75 % bazy premiowej - premia wynikowa.

Baza premiowa dla Pracownika

Istotnym elementem, niezbędnym do ustalenia kwotowych wartości premii na 2018 rok, jest plan rzeczowo-finansowy na 2018 rok, z którego będą wynikały parametry potrzebne do ich wyliczenia tj. fundusz wynagrodzeń zasadniczych i średnioroczny plan zatrudnienia w etatach. Po zatwierdzeniu planu rzeczowo - finansowego Pracodawca niezwłocznie przekaże Pracownikom informacje o kwotach premii obowiązujących w 2018 roku.
Zgodnie z wyżej opisanymi zasadami, Załącznik nr. 3 do Regulaminu premiowania obowiązuje do dnia 31 grudnia 2017 roku i nie zwalnia to Pracodawcy z wypłaty premii w 2018 roku.

Pokrewne

· Więcej o Poczta Polska S.A.
· Napisane przez admin

Najczęściej czytany artykuł o Poczta Polska S.A.:
List od Prezesa

Oceny

Wynik głosowania: 0
Głosów: 0

Poświęć chwilę i oceń ten artykuł:

Wyśmienity
Bardzo dobry
Dobry
Przyzwoity
Zły

Opcje

Aktualności związane z tematem

Poczta Polska S.A.

"Premia w 2018 roku" | Logowanie/Założenie konta | 1 komentarz | Szukaj w komentarzach
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Re: Premia w 2018 roku (Wynik: 0)
przez Anonim dnia 07-02-2018 o godz. 07:56:40
20182.7wengdongdong ugg boots [www.uggsoutletcom.us.com] ugg boots [www.uggsoutletcom.us.com] coach outlet [www.coachoutlet-factory.us.com] mulberry [www.mulberryukhandbags.org.uk] asics [www.asics.us.org] replica watches [www.cheapreplicawatches.us.com] jordan 8 [www.jordan8.net] uggs outlet [www.uggsoutletcom.us.com] fitflops [www.fitflopsandals.org] dior handbags [www.christiandiorhandbags.us.com] coach outlet [www.coachoutlet-factory.us.com] north face outlet [www.northfaceoutletstore.us.org] nike air max [www.airmax.us.org] mbt [www.mbtscarpe.it] longchamp outlet [www.longchampoutletcom.us.com] ugg [www.ugg.co.nl] nike shoes [www.nikeoff.com] oakley sunglasses [www.sunglassesoakleycheap.us.com] moncler [www.moncler-outletonline.us.com] ray ban sunglasses [www.cheapraybansunglasses.net.co] ugg boots [www.uggsoutletcom.us.com] prada [www.pradabags.in.net] ralph lauren outlet [www.ralphlaurenonlineoutlet.us.com] nike air max [www.airmax.us.org] the north face [www.thenorthfaceuk.co.uk] ugg boots [www.uggsoutletcom.us.com] moncler jassen [www.monclernederland.nl] cheap nhl jerseys [www.cheapnhljerseysshop.us.com] converse shoes [www.converseshoes.us.org] dolce and gabbana [www.dolceandgabbana.us.com] nike air max 2018 [www.airmax2018.in.net] ugg outlet [www.uggs-australiaboots.us.com] canada goose outlet [www.outlet-canadagoose.us.org] ugg boots [www.uggsoutletcom.us.com] coach factory outlet [www.coachfactoryoutlet-onlinestore.us.com] adidas jeremy scott [www.adidasjeremyscott.in.net] pandora charms [www.pandoraukcharms.co.uk] north face jackets [www.northfacejacket.us.

Przeczytaj dalszy ciąg komentarza...

[ Odpowiedz na to ]

Kalendarz

<< Luty 2018 >>

P W Ś C P S N

Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: PP SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing?

Tak
Nie
Nie wiem co to jest mobbing

Wyniki | Ankiety